Vinuri Ca' dei Frati Amarone | Regiunea Veneto - Italia | VINIMONDO

Vin Ca' dei Frati Amarone


Ca' dei Frati Amarone

Ca' dei Frati Amarone

A fost un timp când familia Dal Cero care locuiește azi în Sirmione, pe Lacul Garda, a locuit în provincia Verona. Au fost considerați "veronezi" până în 1939 când Felice Dal Cero a decis să lase în urmă solurile vulcanice din Ronca și să lucreze solurile calcaroase din Garda. Au fost timpuri grele când familiile sărace din regiunea Veneto au trebuit să-și părăsească satele în căutarea unui trai mai bun. Erau zvonuri de conflict în Europa în acele vremuri și un an mai târziu Italia declara război din balconul de la Palazzo Venezia din Roma.

Lăsându-și pământurile în urmă, însemna renunțarea la istorie și la rădăcinile lor, dar speranța și determinarea de a furniza un viitor mai bun copiilor i-a motivat să meargă pe acest drum. Pietro Dal Cero, fiul lui Felice, a devenit un pionier al vinului din Lugana. Mulțumită tenacității și inițiativei sale, Lugana s-a ridicat și a primit recunoaștere în lumea vinului ca furnizor de vinuri de calitate. Pietro a crezut cu fermitate că strugurele Trebbiano era propice pentru solurile calcaroare din Sirmione.

Drumul din Verona în Sirmione nu a fost uitat de familia Dal Cero, astfel încât a venit naturală reîntoarcerea în Veneto pentru a pune bazele cramei care azi produce Amaronele Pietro Dal Cero. Podgoria Luxinum, care produce strugurii ce alcătuiesc Amarone Pietro Dal Cero, are 11ha și se află la 300 de m altitudine, oferind o panoramă superbă asupra orașelor Verona și Val Padana.

http://www.cadeifrati.it/

Pietro Dal Cero Amarone della Valpolicella - 2013

Roșu, Sec (Corvina, Corvinone, Rondinella, Croatina)

421,00 RON

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - Ca' dei Frati Amarone