Vinuri Fontesole, Les Vignerons de Fontes | Languedoc - Franta

Vin Fontesole, Les Vignerons de Fontes


Fontesole, Les Vignerons de Fontes

Fontesole, Les Vignerons de Fontes

Înfiinţată în 1930 de către 30 de vinificatori, cooperativa Les Vignerons de Fontes are astăzi peste 200 de membri, mândri de terroir-ul în care activează, cu soluri bazaltice, din şisturi şi argile calcaroase. Producţia anuală a acestei cooperative este de 40.000 de hectolitri, peste 60% din acest volum fiind reprezentat de vinuri rose, în special vinuri AOC. 
Situate în inima regiunii Langedoc, la poalele versantului sudic al munţilor Cevennes, viile din Fontes sunt răspândite pe un mozaic de terroir-uri. Plantaţiile, cultivate în terase, beneficiază de influenţa microclimatului de tip mediteraneean, ceea ce le permite să producă struguri de înaltă calitate. Vinificatorii din această cooperativă, respectând cutumele vinificării tradiţionale, produc vinuri generoase şi fructate, cu un bun potenţial de evoluţie în timp. Vânzările de vinuri au avut o creştere constantă în ultimii ani, printre pieţele de desfacere numărându-se nu numai ţările europene, dar şi Statele Unite şi Japonia.

http://www.les-vignerons-de-fontes.com/

Prieure Saint-Hippolyte Cuvee Excellence - 2019

Rose, Sec (Syrah, Grenache)

59,00 RON

Prieure Saint-Hippolyte Rose - 2019

Rose, Sec (Syrah, Grenache)

41,00 RON

Prieure Saint-Hippolyte Rouge - 2016

Roșu, Sec (Syrah, Grenache)

39,00 RON

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - Fontesole, Les Vignerons de Fontes