Vinuri din crama A Mano | Regiunea Puglia - Italia | VINIMONDO

Vin A Mano


A Mano

A Mano

Fondată în 1998 de către Mark Shannon şi Elvezia Sbalchiero, crama A Mano se află în Puglia, regiune ce formează “tocul cizmei” peninsulei italiene. În traducere liberă, numele cramei A Mano înseamnă “realizat manual”, nume ce se potriveşte de minune cu filosofia de vinificare a acestui producător de vinuri. Născut în California, Mark a activat în domeniul vinului din poziţia de enolog-consultant până în 1997, moment în care a întâlnit-o pe Elvezia, consultant în promovarea vinului din regiunea Friuli. Absolvent al Universităţii Davis (una dintre cele mai universităţi enologice din lume), Mark a descoperit în timpul facultăţii soiul Zinfandel, cunoscut ca Primitivo în Puglia. După o vizită în Puglia, Mark şi Elvezia se hotărăsc să investească într-o cramă în această zonă, fiind impresionaţi de terroir-ul acestei zone. Imediat după prima recoltă, Primitivo A Mano este distins în 1999 cu medalie de aur în cadrul Internaţional Wine Challenge London, fiind declarat în cadrul competiţiei “Red Wine of the Year”.

Plantaţiile de viţă de vie A Mano au vârste cuprinse între 70 şi 100 de ani şi se află în “triunghiul de aur” al Pugliei, cu soluri aluviale roşii, ce conferă vinurilor o structură şi un caracter complex. A Mano produce vinuri numai din soiuri autohtone precum Primitivo, Negroamaro, Greco şi Fiano, toate lucrările din vie fiind realizate manual.

Cu toate că tehnologia din cramă este toată de ultimă generaţie, Mark încearcă să producă vinuri în mod tradiţional, specific acestei regiuni. Obiectivul declarat al lui Mark Shannon este acela de a respecta terroir-ul şi de a conserva caracterul pe care via îl imprimă strugurilor. De aceea, toate vinurile A Mano sunt fermentate la temperaturi scăzute, pentru perioade lungi de timp, pentru a-şi păstra fructuozitatea naturală.

A Mano Primitivo - 2017

Roșu, Sec (Primitivo)

47,00 RON 55,00 RON

A Mano Negroamaro - 2018

Roșu, Sec (Negroamaro)

41,40 RON 46,00 RON

Susumaniello Imprint - 2019

Roșu, Sec (Susumaniello)

65,00 RON

Prima Mano Primitivo - 2016

Roșu, Sec (Primitivo)

134,00 RON

A Mano Primitivo - 2018

Roșu, Sec (Primitivo)

55,00 RON

Imprint Primitivo - 2019

Roșu, Sec (Primitivo)

69,00 RON

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - A Mano