Vin de Puglia - Italia | Livrare in 24-72h | VINIMONDO

Vin Puglia


Puglia

Având cele mai bune condiţii pentru producţia de vinuri roşii concentrate, fructate şi condimentate, Puglia este una dintre regiunile cele mai călduroase aflate în sudul Italiei. Întreaga parte de est a regiunii are ieşire la Marea Adriatică, în timp ce sudul regiunii Puglia este reprezentat de către Peninsula Salento. Înconjurată din trei părţi de apă, clima din această parte a Pugliei este moderată de prezenţa mării, briza şi temperaturile nocturne scăzute compensând lipsa precipitaţiilor. Solul, specific climatului mediteranean, predominant calcaros şi bogat în fier, este propice pentru cultura soiurilor Primitivo, Negroamaro şi Nero di Troia. Soiul Primitivo produce vinuri roşii dense, cerneloase, condimentate, cu arome de fructe de pădure. Nero di Troia produce vinuri tanice şi rustice, în timp ce Negroamaro are un rol important în asamblajele produse în întreaga regiune. Puglia produce şi o cantitate redusă de vinuri albe, marea majoritate, mai fructate, realizate din soiul Trebbiano Toscano, dar şi mai lejere, din soiul Bombino.

A Mano

Fondată în 1998 de către Mark Shannon şi Elvezia Sbalchiero, crama A Mano se află în Puglia, regiune ce formează “tocul cizmei” peninsulei italiene. În traducere liberă, numele cramei A Mano înseamnă “realizat manual”, nume ce se potriveşte de minune cu filosofia de vinificare a acestui producător de vinuri. Născut în California, Mark a activat în domeniul vinului din poziţia de enolog-consultant până în 1997, moment ...

A Mano

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - Puglia