Vin de Ribera del Duero - Spania | Calitate premium | VINIMONDO
Ribera del Duero

Vin Ribera del Duero


Ribera del Duero

Vinurile produse in Ribera del Duero provin aproape exclusiv din struguri roșii. Albillo este singurul soi alb cultivat, însă vinurile albe de aici sunt destinate mai mult consumului local. Majoritatea producției este reprezentată de Tinto Fino (denumirea locală pentru Tempranillo), soiul roșu dominant în jumătatea nordică a peninsulei spaniole. De cele mai multe ori, însă nu este o regulă, Tinto Fino apare în asamblaje alături de Cabernet Sauvignon, Merlot și Malbec.

Vinul produs aici are potențial ridicat de învechire, pe fondul solului calcaros fiind foarte intens. Tehnicile de vinificare utilizate sunt extrem de complexe. 

Vinurile etichetate "Crianza" apar pe piață după 2 ani de la producție, având 12 luni de învechire în stejar. Vinurile "Reserva” apar pe piață după cel puțin 3 ani de la producție, având cel puțin 12 luni de învechire în stejar, pe când vinurile "Gran Reserva" apar pe piață după 5 ani de la producție, având 24 de luni de învechire în stejar.

Dominio de Pingus

Enologul danez Peter Sisseck, care deține și proprietatea Hacienda Monasterio din Pesquera de Duero, a înființat în 1995 Dominio de Pingus. Acesta a declarat la un moment dat că "Vițele de vie de pe parcele mele sunt foarte vechi. Nu au fost niciodată fertilizate sau tratate cu pesticide, iar totul crește ghidându-se după sistemul tradițional „en vaso”. Sunt perfecte!” Robert Parker spune despre primul Pingus din recolta anul ...

Află când produsul intră în stoc

CAPTCHA
Această întrebare este pentru a testa dacă sunteți sau nu vizitator uman și pentru a preveni trimiterea automată a spam-ului.
Subscribe to RSS - Ribera del Duero